Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/sannevanderput.nl/www/textpattern/lib/constants.php on line 149 sanne van der put: Villa Goldberg (2006)
Go to content Go to navigation Go to search

Villa Goldberg (2006)

“Op die manier is wakker blijven geen straf”

Jacob Haagsma, Leeuwarder Courant:

“Dat geflirt en geflikflooi wordt heel aardig gevangen. In broeierige poses staan en liggen danseressen en musici tegenover elkaar, en uiteindelijk laten de laatsten zich zelfs verleiden tot een dansje.”
“Villa Goldberg …. is dan ook charmant genoeg om een uur lang te blijven boeien. Op die manier is wakker blijven geen straf.”

Rinus van de Heijden, Brabants Dagblad:

“De musici zijn ook acteurs en later zelfs dansers. Als ze niet blazen bekommeren ze zich om de danseressen. Een mooie vondst is als iedere vrouw danst met haar eigen instrument.”
“Van Villa Goldberg valt door die inventiviteit voldoende te genieten.”
“Lovenswaardig is dat de Goldberg Variaties in een eigentijdse context een nieuw, visueel leven gaan leiden.”

Vera Vogels, NHTV:

“De muzikanten brengen een kleine humoristische noot in het geheel wanneer zij, ietwat gemeen grinnikend, ineens muziek beginnen te maken vlakbij de danseressen, die net de slaap hebben weten te vatten. De interactie tussen de danseressen en de muzikanten maakt dan ook dat muziek en dans mooi op elkaar aansluiten. De combinatie van dans en muziek geven de bezoeker tot slot het gevoel alsof hij zelf ongewild slapeloos in bed ligt. Het laat daarom extra meeleven met de danseressen, die geteisterd lijken te worden door de wakkere muzikanten.”
“Hoewel de muziek gecomponeerd is door Bach en door jongeren vaak geassocieerd wordt met ouderwetsheid, is deze voorstelling zeker een mooi geheel waar zowel jong als oud zich in kan herkennen!”